De eerste echte ‘outlet’ juwelier in Nederland.

In 2006 werd ons eerste echte outlet juwelier geopend in Bataviastad, Lelystad. De geweldige aanloop bij die winkel was er de reden voor dat we sinds 2010 ook in Rosada zijn gevestigd.

Als outlet juwelier hebben we van de meeste merken net niet de allernieuwste collecties in de winkel maar dit is bij sieraden, horloges en trouwringen veel minder van belang als bij kleding en andere modeartikelen. Daarbij zijn ze net zo mooi en bespaart men heel veel geld.

Het loont echt de moeite om eerst eens bij ons te komen kijken en vergelijken voordat je tot aanschaf van een horloge of sieraad overgaat. Niet alleen met de prijs zijn we concurrerend, maar ook onze service staat hoog in het vaandel. Hoewel we onze artikelen soms al wel tot 75% korting verkopen hanteren wij exact dezelfde garantievoorwaarden als de reguliere juwelier. Wij willen dat onze klanten terug komen omdat ze zo tevreden zijn, niet alleen over onze scherpe prijzen maar ook over onze kwaliteit en klantvriendelijkheid. Dat kan alleen als je goed voor ze zorgt en adviseert bij hun aankoop. Het is vooral teamwork en natuurlijk inspelen op de wensen van de klant.

Wij kunnen de hoge kortingen geven omdat wij enerzijds de Nederlandse groothandels helpen bij het opruimen van hun voorraden en anderzijds omdat ons moederbedrijf al meer dan een eeuw ervaring heeft in dit schitterende vak. Onze groeiende groep van vaste klanten heeft dat inmiddels al wel begrepen!”

 

Moederbedrijf Biesterveld diamantairs

BIESTERVELD DIAMANTAIRS is een bedrijf dat ruim 120 jaar geleden zijn oorsprong vond in de Amsterdamse Diamantbewerkerswereld. Het was namelijk in 1888 dat overgrootvader, Marinus Biesterveld zijn intrede deed in het moeilijke diamantvak. Sindsdien hebben de Biestervelds in de Amsterdamse diamantindustrie een naam opgebouwd die borg staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.Een grote en logische stap was die in 1972. Toen ging de diamantslijperij in Amsterdam over naar onze showroom in Volendam. Zo werden twee van Nederlands uitgesproken visitekaartjes, de wereldberoemde Amsterdamse Diamant en het internationaal evenzo bekende Volendam, met elkaar verenigd.

 

Dat deze combinatie de buitenlandse en de Nederlandse bezoeker aanspreekt, moge blijken uit de voorspoedige groei die ons bedrijf sinds 1972 heeft doorgemaakt. Zo voorspoedig zelfs, dat in 1987 een groothandel in briljantsieraden aan ons bedrijf werd toegevoegd.

De groei zette door en in 1996 was er weer een wisseling van de wacht. Broers Wim en Bram Biesterveld, die beiden het vak met de paplepel ingegoten kregen, namen in 1996 de zaak over van hun ouders. Sindsdien kwamen er ook twee dochterondernemingen bij onder de naam: Time4Jewels. Time4Jewels is de eerste echte outlet-juwelier van Nederland. De vestigingen bevinden zich in Bataviastad te Lelystad en Rosada Fashion Outlet in Roosendaal.

Vijf generaties lang zitten wij Biestervelds dus al in het ‘vak’ en hebben wij diamant geslepen en verhandeld. Ons verleden heeft één leidraad en dat is de diamant. Sindsdien is de expertise van vader op zoon doorgegeven. Zoon Bram Biesterveld, de huidige generatie, leidt nu het familiebedrijf in Volendam.