Bij Time4jewels beschikken wij over een mooie collectie trouwringen. Ook voor relatie ringen kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag met persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte!


Dora & Aurodesign

Zijn de merken die wij hanteren bij Time 4 Jewels. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden en de prijzen van de ringen zijn geheel afhankelijk van de keuze die u maakt in karaat goud, kwaliteit steen en maat van de ringen. U bent altijd welkom om  onze ringen te komen bewonderen en passen.

gold

Goud

Neem een standaard trouwring in gedachten en grote kans dat deze gemaakt is van goud. Goud is een edelmetaal en blijft mooi. Tegenwoordig worden drie varianten veel gebruikt: geelgoud, witgoud en roodgoud. Puur goud is te zacht om te dragen, vandaar dat het gemengd wordt met andere metalen om het harder te maken. De kleur van het goud is dan ook afhankelijk van de legering (het metaalmengsel). Zo is aan geelgoud meer zilver dan koper, aan roodgoud meer koper dan zilver toegevoegd en aan witgoud palladium of nikkel toegevoegd.

Het gehalte puur goud wordt aangeduid door middel van ‘karaat. Karaat staat voor de kwaliteitsaanduiding van goud, waarmee de verhouding van goud tot de legering (toegevoegde metaal) bedoeld wordt. Dit wordt ook wel goudgehalte genoemd. Karaat is dus het aantal delen goud op 24 delen van een legering oftewel: 24-karaats goud is zuiver goud (24/24).

In Nederland worden doorgaans 14 karaat gouden ringen aangeboden. Wij bieden tevens ringen van 9 en 18 karaat goud aan.

bicolor

Zilver

Veel jonge stelletjes kiezen er steeds vaker voor om hun relatie te verzegelen met zilveren relatieringen. Zilver is een eenvoudig te bewerken metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een witte glas. Het metaal is stabiel in zuivere lucht en water, maar indien blootgesteld aan ozon of waterstofsulfide verkleurt het. Gelukkig kan zilver altijd gepoetst worden met speciale zilverpoets wat zijn kleur en glans weer terug naar boven haalt, zilverpoetsdoekjes zijn tevens te koop bij ons in de winkel. Het zilvergehalte wordt aangeduid met een gehalteteken die na een proef door een, door de overheid aangewezen, waarborginstelling wordt verleend. In Nederland gebruikt men meestal eerste gehalte en tweede gehalte zilver. Eerste gehalte zilver (925/1000) is een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper of een ander metaal. Bij Time4Jewels vindt u uitsluitend producten met een eerste gehalte zilver gehalteteken.

Om het zilver extra te beschermen en verkleuring tegen te gaan kiezen steeds meer merken er tegenwoordig voor om het zilveren sieraad te voorzien van een rhodium laag. Rhodium is een hard, zilverwit metaal dat grote gelijkenissen vertoont met andere edelmetalen zoals Platina. Gerhodineerd zilver is sterker en behoudt hierdoor langer zijn glans en elegantie. Gerhodineerde sieraden hebben bovendien meer de uitstraling en kleur van witgoud.

 

Edelstaal

Edelstaal wordt ook wel chirurgisch staal of rvs genoemd, wat staat voor ‘roestvrij staal’ (hoewel tegenwoordig ook wel ‘roestvast staal’ wordt gezegd). Ondanks de naam ‘edelstaal’ is rvs geen edelmetaal. Omdat het niet roest, is het echter ook geen ‘onedel metaal’ en wordt het ‘niet-edel’ genoemd. Trouwringen van staal zijn keihard en beschadigen dus niet snel, terwijl ze tegelijkertijd wel veel goedkoper zijn dan trouwringen van edelmetaal. De zilverkleur is iets donkerder grijs dan van de andere zilverkleurige metalen, wat het iets stoerder maakt. Stalen ringen zijn duurzaam, trendy en groeien in populariteit en zijn hierdoor een respectabele vervanging van de traditionele gouden ring.

 

palladium

Palladium

Palladium is een metaalsoort dat nog relatief onbekend is bij het grote publiek. Toch is er een duidelijk groeiende trend en markt voor palladium trouwringen, die voornamelijk populair zijn onder de prijsbewuste consument. Palladium wordt gezien als hét betaalbare alternatief voor trouwringen of verlovingsringen van, het veel duurdere, platina. Ook krijgt palladium, mede door zijn zeldzaamheid en een groeiende belangstelling voor zeldzame en unieke materialen, een groeiend trendy imago. Mede door dit trendy imago is palladium tegenwoordig hét edelmetaal van de juwelenmode. Trouwringen van palladium bezitten dezelfde zilverwitte kleur als trouwringen van platina, ze oxideren niet aan de lucht (behouden dus hun mooie glans), ze zijn hypoallergeen (veroorzaken dus geen huidirritatie) en zijn wegens de hoge dichtheid van palladium (wat het zeer buigzaam en kneedbaar maakt) nagenoeg onverslijtbaar.

Titanium

Dit grijswitte metaal wordt steeds meer gebruikt voor trouwringen, maar werd oorspronkelijk vooral gebruikt in de luchtvaarttechniek en ruimtevaart. Niet zonder reden, want titanium is keihard, licht en allergievrij: ideaal voor mensen met een hoge gevoeligheid voor reguliere sieraden. Door de dichtheid van het metaal is titanium moeilijker te bewerken, hierdoor zijn de modellen vaak simpel en strak. Een titanium ring is hierdoor ook moeilijk te vergroten als deze over tijd te krap wordt. Titanium trouwringen passen helemaal binnen deze tijdsgeest en zullen voornamelijk in de smaak vallen bij bruidsparen die van strak, stoer en modern houden

Platina

Gecharmeerd van witgoud en wat meer geld te besteden? Dan zou platina een goede optie kunnen zijn. Dit materiaal is duurder dan goud en het witste en hardste metaal dat er is. Nog een voordeel voor de allergiegevoelige mensen onder ons: platina is minder allergiegevoelig dan goud, omdat goud vermengd is met andere metalen die sneller een reactie oproepen.

 

ringen maken